Poklic: Ustni higienik

zdravstveno vzgojno delo s področja ustne higiene in vzdrževanja zdravja ustne votline za vse kategorije prebivalcev, – svetovanje, demonstracija in usposabljanje posameznikov in skupin za interdentalno čiščenje zob z različnimi sredstvi in kontrolo zobnih oblog, – usposabljanje za ustno higieno posameznikov s snemno protetičnimi izdelki, – luščenje zobnih oblog nad in pod dlesnijo, glajenje zobnih korenin in poliranje zob.

Legislacija:

Health Services Act

Direktiva:

DIRECTIVE 2005/36/EC

Pristojni urad:

MINISTSTVO ZA ZDRAVJE
Ministry of Health (EN)

Naslov:

Štefanova 5
1000 Ljubljana

Kontaktni podatki:

Phone: +386 1 478 6001
Fax: +386 1 478 6058
Email: gp.mz@gov.si
URL: www.mz.gov.si

Uporabne povezave:

Zdravi in bleščeči zobje – Ustna higiena

Naslovnica


ODSTRANITEV ZOBNEGA KAMNA. Če določene predele v ustni votlini slabše očistimo, tam zastajajo mehke obloge, ki počasi mineralizirajo v …

Ordinacije – Oralna kirurgija dr. Novak
http://www.oralnakirurgija.si/ordinacije/2010070716153994/
ordinacija Darij Novak dr.dent.med. spec.oral.krg. Implantološka priprava in rekonstrukcija, paradontalno kirurško zdravljenje, oralno kirurški posegi.

Zaposlitev | Zobotehnik – Zobni asistent | 2017-12 …

Zaposlitev | Zobotehnik – Zobni asistent | 2017-12


Opis delovnega mesta. Zobotehnična dela, asistiranje zobozdravnikom in specialistom ter druga dela v zobni ambulanti. Kaj pričakujemo. ustrezna zobotehnična izobrazba (zaželeno VI. ali VII stopnja, lahko tudi smeri ustni higienik)

Curricular Guidelines in Dental Hygienist Education – EFP
http://www.efp.org/education/dental-hygienist/
Curricular Guidelines in Dental Hygienist Education. The EFP has previously published its recommendations concerning undergraduate and specialist education in periodontology.

SPECIALISTIČNA ORDINACIJA ZA ZOBNE, USTNE …

SPECIALISTIČNA ORDINACIJA ZA ZOBNE, USTNE BOLEZNI IN PARODONTOLOGIJO VASILIJ VENDRAMIN DR.DENT.MED.


specialistiČna ordinacija za zobne, ustne bolezni in parodontologijo vasilij vendramin dr.dent.med. naziv vendramin vasilij, dr. stom.,-specialistiČna ordinacija za zobne, ustne bolezni in parodontologijo

2LEVA DENTALNA MEDICINA IN MEDIJI D.O.O …

2LEVA DENTALNA MEDICINA IN MEDIJI D.O.O.


2LEVA DENTALNA MEDICINA IN MEDIJI D.O.O. Naziv 2LEVA d.o.o., Urban Belehar, dr. dent. med. Opis storitve. Zobozdravstvena dejavnost za odrasle – zdravljenje.

ZoboEstetika d.o.o. | Estetsko zobozdravstvo in …

Domov


ZoboEstetika temelji na zdravih dlesnih in zobeh. Poskrbeli bomo, da bodo vaši zobje zdravi ne le jutri, pač pa tudi v prihodnjih letih.

Bojana VOČANEC, dr. dent. med. – ZASEBNA ZOBNA …
http://zdravniki-zobozdravniki.net/Clan/Bojana-VOCANEC-862
Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije. Bojana VOČANEC, dr. dent. med. doktor dentalne medicine ZASEBNA ZOBNA ORDINACIJA BOJANA VOČANEC, DR. DENT. MED.

Ceniki – Oralna kirurgija dr. Novak
http://www.oralnakirurgija.si/ceniki/
Vse cene so podane v €. Cenik velja od 1.1.2011 in obsega del naših storitev. Popoln cenik je dostopen v ordinaciji. Za ceno terapij, ki so sestavljene iz več storitev se prosim pozanimajte ob obisku.

O nas – ORTODONT – specialistična ortodontska ordinacija
http://www.ortodont.info/o-nas
Leon Herman. Leon Herman se je rodil leta 1968 v Ljubljani. Po končani gimnaziji se je leta 1988 vpisal na Medicinsko fakulteto na Odsek …