Poklic: Zobotehnik

– izdelava vseh vrst delovnih modelov na podlagi odtisov, – izdelava fiksno protetičnih nadomestkov, – individualna modelacija, – fasetiranje z akrilatno in porcelansko maso, polimerizacija faset, obdelava in poliranje, – fiksno protetična priprava in priprava inplatantov, – izdelava inplatantov, – načrtovanje in izdelava delne in totalne akrilatne proteze, – načrtovanje in izdelava delne proteze z ulito bazo, – izdelava parodontalno podprtih protez, – reparature in podložitev protez, – izdelava snemnih in fiksnih ortodontskih aparatov

Legislacija:

Health Services Act

Direktiva:

DIRECTIVE 2005/36/EC

Pristojni urad:

MINISTSTVO ZA ZDRAVJE
Ministry of Health (EN)

Naslov:

Štefanova 5
1000 Ljubljana

Kontaktni podatki:

Phone: +386 1 478 6001
Fax: +386 1 478 6058
Email: gp.mz@gov.si
URL: www.mz.gov.si

Uporabne povezave:

Zobotehnik | SŠFKZ
http://www.ssfkz.si/?page_id=165
Zaposlitev. Zobotehnik se lahko zaposli v zobotehničnih laboratorijih v zdravstvenih domovih ali v laboratorijih v zasebni lasti. Delo opravlja lahko tudi kot demonstrator, kot zastopnik proizvajalcev dentalnih materialov in aparatur in kot prodajalec v trgovinah z dentalnim materialom.

Zaposlitev | Zobotehnik – Zobni asistent | 2017-12 …

Zaposlitev | Zobotehnik – Zobni asistent | 2017-12


Opis delovnega mesta. Zobotehnična dela, asistiranje zobozdravnikom in specialistom ter druga dela v zobni ambulanti. Kaj pričakujemo. ustrezna zobotehnična izobrazba (zaželeno VI. ali VII stopnja, lahko tudi smeri ustni higienik)

Zaposlitev | Zobotehnik – Zobni asistent | 2018-03 …

Zaposlitev | Zobotehnik – Zobni asistent | 2018-03


Opis delovnega mesta. Zobotehnična dela, asistiranje zobozdravnikom in specialistom ter druga dela v zobni ambulanti. Kaj pričakujemo. ustrezna zobotehnična izobrazba (zaželeno VI. ali VII stopnja, lahko tudi smeri ustni higienik)

UL ZF – Uvodna stran
http://www.zf.uni-lj.si/si/
ETIKA V ZDRAVSTVU, sklop 5 srečanj, začetek 19.9.2018 Torek, 03 April 2018 Etika skrbi, Avtonomija pacientov, Življenje in smrt, Stigmatizacija v zdravstvu,…

Zaposleni | DENTALNI CENTER ČELESNIK

Zaposleni


Rok Čelesnik, dr. dent. med. zobozdravnik, ustanovitelj, lastnik in direktor. Zobozdravnik, ustanovitelj, lastnik in direktor Dentalnega Centra Čelesnik je po končani zobotehnični šoli nadaljeval s študijem na Medicinski fakulteti, odsek za stomatologijo v Ljubljani, kjer je leta 1991 diplomiral.

Zobna ambulanta | SŠFKZ
http://www.ssfkz.si/?page_id=120
Zobna ambulanta v okviru šole kot učna baza omogoča dijakom 4., deloma pa tudi že 3. letnika, programa zobotehnik, da v okviru praktičnega pouka že izdelujejo določena protetična dela za paciente.

Moji Zobje | Fiksna protetika – zzzs.si
http://www.zzzs.si/moji_zobje/protetika-fiksna.html
Fiksna protetika. Zobozdravnik pripravi nosilec (nosilec je lahko obrušen zob, nazidek ali vsadek – implantat) in odtisne obstoječe stanje, na osnovi katerega zobotehnik izlije delovni model, na njem pa izdela prevleko ali mostiček.

Zaposlitveni oglasi v zdravstvu » Bolničar – negovalec
http://www.zdravstvena.info/zaposlitev/category/bolnicar/
Powered by Zdravstvena.info © 2017 – Zaposlitveni oglasi v zdravstvu Želite oglaševati na portalu, dodatno promovirati vaše zaposlitve oz. objaviti oglase za zaposlitve…pošljite nam elektronsko sporočilo na Email

ZOBOZDRAVSTVO – zd-sentjur.si

ZOBOZDRAVSTVO


V dopoldanskem delovnem času sprejemamo bolečine do 13. ure, v popoldanskem delovnem času do 18. ure. Obvezno je predhodno telefonsko naročanje!

Zorica TOŠIĆ, dr. dent. med. – TOŠIČ ZORICA – ZASEBNA …
http://zdravniki-zobozdravniki.net/Clan/Zorica-TOSIC-701
Ambulanta se nahaja v prostorih zdravstvenega doma Majšperk. Slikanje zob opravimo sami. Sodelujemo z zobotehničnim laboratorijem, kateri se nahaja v isti stavbi -Vladka Novak zobotehnik.